• 10-15 młodych ziemniaków ugotowanych w skórce
  • 0,5 kg wieprzowiny pokrojonej w mniejsze kawałki, przyprawionej na ostro i upieczonej na rumiano w piekarniku lub usmażonej na patelni [wedle uznania]
  • 1 czerwona cebula pokrojona w piórka
  • pół pęczka natki pietruszki
  • 3 przeciśnięte ząbki czosnku
  • kilka małych ogóreczków korniszonków chili drobno posiekanych
  • sól, pieprz
  • 4 łyżki oliwy
  • sok z połowy cytryny
  • 1 łyżeczka musztardy ziarnistej
  • 1 łyżeczka miodu
  • 3 łodygi selera naciowego bardzo drobno posiekanego
  • 1 świeże chili drobno posiekane

Ugotowane i pokrojone na połówki gorące ziemniaki wymieszać z upieczonym gorącym mięsem, selerem, cebulą, posiekaną natką, ogórkami. Następnie zrobić sos z oliwy, soku cytrynowego, czosnku, przypraw, musztardy, miodu i chili i zalać wszystkie składniki. Całość dokładnie wymieszać i od razu podawać.