Składniki :
- 10-15 młodych ziemniaków ugotowanych w skórce
- 0,5 kg wieprzowiny pokrojonej w mniejsze kawałki, przyprawionej na ostro i upieczonej na rumiano w piekarniku lub usmażonej na patelni [wedle uznania]
- 1 czerwona cebula pokrojona w piórka
- pół pęczka natki pietruszki
- 3 przeciśnięte ząbki czosnku
- kilka małych ogóreczków korniszonków chili drobno posiekanych
- sól, pieprz
- 4 łyżki oliwy
- sok z połowy cytryny
- 1 łyżeczka musztardy ziarnistej
- 1 łyżeczka miodu
- 3 łodygi selera naciowego bardzo drobno posiekanego
- 1 świeże chili drobno posiekane
Wykonanie :
Ugotowane i pokrojone na połówki gorące ziemniaki wymieszać z upieczonym gorącym mięsem, selerem, cebulą, posiekaną natką, ogórkami. Następnie zrobić sos z oliwy, soku cytrynowego, czosnku, przypraw, musztardy, miodu i chili i zalać wszystkie składniki. Całość dokładnie wymieszać i od razu podawać.