Składniki :

  • 0,5 kg pieczarek
  • sałata lodowa
  • 1 ząbek czosnku
  • łyżka masła
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz, curry, ostra papryka, odrobina jarzynki
  • 1 mała biała cebula
  • grzanki do podania (opieczone kromki natarte czosnkiem)

Wykonanie :

Na maśle podsmażyć na rumiano posiekaną drobno cebulę, dodać posiekany czosnek i pokrojone w plasterki pieczarki. Całość smażyć cały czas mieszając na dużym ogniu. Gdy pieczarki puszczą wodę a następnie cała odparuje i całość zacznie się lekko podrumieniać należy dodać przyprawy i posiekaną zieleninę. Smażyć jeszcze kilka minut cały czas mieszając a następnie ciepłe pieczarki układać na liściach sałaty i podawać na grzankach natartych czosnkiem. Podawać na ciepło.