Składniki :

  • opakowanie makaronu ryżowego
  • opakowanie tofu
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółtka papryka
  • pęczek dymki
  • 30 dag pieczarek
  • 5 ząbków czosnku
  • łyżeczka świeżego imbiru – utartego
  • 3 łyżki sosu sojowego jasnego
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 1 łyżka sosu ostrygowego
  • olej
  • łyżka masła
  • sól, pieprz, mielona kolendra, przyprawa chińska 5 smaków, ostra i słodka papryka, curry, kurkuma
  • świeża kolendra

Wykonanie :

Tofu pokroić w kostkę, dymkę posiekać drobno, papryki pokroić w drobne kawałki razem z czosnkiem, pieczarki pokroić w ósemki lub grubsze plastry i całość razem z dodatkiem imbiru i wszystkich przypraw smażyć na oleju z masłem. Gdy całość będzie podsmażona dodać wszystkie sosy, posiekaną kolendrę i wcześniej przygotowany makaron. Całość smażyć razem cały czas mieszając. Na koniec sprawdzić smak i w razie konieczności doprawić. Podawać ciepłe.

Dla zaostrzenia i urozmaicenia smaków można dodać papryczki chili.