Składniki :
- opakowanie makaronu ryżowego
- opakowanie tofu
- 1 czerwona papryka
- 1 żółtka papryka
- pęczek dymki
- 30 dag pieczarek
- 5 ząbków czosnku
- łyżeczka świeżego imbiru – utartego
- 3 łyżki sosu sojowego jasnego
- 2 łyżki sosu rybnego
- 1 łyżka sosu ostrygowego
- olej
- łyżka masła
- sól, pieprz, mielona kolendra, przyprawa chińska 5 smaków, ostra i słodka papryka, curry, kurkuma
- świeża kolendra
Wykonanie :
Tofu pokroić w kostkę, dymkę posiekać drobno, papryki pokroić w drobne kawałki razem z czosnkiem, pieczarki pokroić w ósemki lub grubsze plastry i całość razem z dodatkiem imbiru i wszystkich przypraw smażyć na oleju z masłem. Gdy całość będzie podsmażona dodać wszystkie sosy, posiekaną kolendrę i wcześniej przygotowany makaron. Całość smażyć razem cały czas mieszając. Na koniec sprawdzić smak i w razie konieczności doprawić. Podawać ciepłe.
Dla zaostrzenia i urozmaicenia smaków można dodać papryczki chili.