Składniki :

  • 0,5 kg dobrej jakości wołowiny bez przerostów
  • makaron sojowy (dowolnego kształtu)
  • pół pęczka kolendry
  • mały słoiczek pędów bambusa
  • 1 czerwona papryka
  • sól, pieprz, chili w płatkach
  • 3 łyżki sosu sojowego jasnego
  • 3 łyżki soku z limonki
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • sos słodko-kwaśny do smaku
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 1 ząbek czosnku
  • olej do smażenia
  • 1 mała czerwona cebula

Wykonanie :

Mięso pokroić w cienkie plasterki, przyprawić przyprawami i sosami(sojowym i rybnym). Na oleju na dużym ogniu poddusić mięso z zalewą, dodać posiekaną cebulę, imbir, sos słodko-kwaśny, sok z limonki, posiekaną paprykę, pędy bambusa i całość smażyć cały czas mieszając przez 10 minut. Dodać przeciśnięty ząbek czosnku, posiekaną kolendrę, wcześniej ugotowany i lekko pokrojony makaron i smażyć cały czas mieszając. Sprawdzić smak, ewentualnie jeszcze doprawić i od razu podawać.