Składniki :
- 0,5 kg dobrej jakości wołowiny bez przerostów
- makaron sojowy (dowolnego kształtu)
- pół pęczka kolendry
- mały słoiczek pędów bambusa
- 1 czerwona papryka
- sól, pieprz, chili w płatkach
- 3 łyżki sosu sojowego jasnego
- 3 łyżki soku z limonki
- 1 łyżka sosu rybnego
- sos słodko-kwaśny do smaku
- 1 łyżeczka imbiru
- 1 ząbek czosnku
- olej do smażenia
- 1 mała czerwona cebula
Wykonanie :
Mięso pokroić w cienkie plasterki, przyprawić przyprawami i sosami(sojowym i rybnym). Na oleju na dużym ogniu poddusić mięso z zalewą, dodać posiekaną cebulę, imbir, sos słodko-kwaśny, sok z limonki, posiekaną paprykę, pędy bambusa i całość smażyć cały czas mieszając przez 10 minut. Dodać przeciśnięty ząbek czosnku, posiekaną kolendrę, wcześniej ugotowany i lekko pokrojony makaron i smażyć cały czas mieszając. Sprawdzić smak, ewentualnie jeszcze doprawić i od razu podawać.