Składniki :

  • 1 duży filet łososia wędzonego na zimno [może być w zielonym pieprzu itp]
  • 4 szklanki ugotowanej zielonej fasolki szparagowej
  • 2 ugotowane na twardo jajka
  • 10 czarnych oliwek
  • 6 suszonych pomidorów [z oliwy] pokrojonych drobno
  • 1 mała cebulka czerwona posiekana drobno i usmażona na oliwie po suszonych pomidorach

Dressing :

  • 1 mały jogurt naturalny
  • 1 przeciśnięty ząbek czosnku
  • łyżeczka octu winnego
  • sól, pieprz, chili w płatkach

Wykonanie :

Na półmisku ułożyć fasolkę, poszarpane kawałki ryby, posiekane oliwki, pokrojone ugotowane jajka. Składniki dressingu połączyć, doprawić, dodać posiekane pomidory i usmażoną cebulkę. Po dokładnym wymieszaniu powstałym sosem polać sałatkę.