Składniki :
- 1 duży filet łososia wędzonego na zimno [może być w zielonym pieprzu itp]
- 4 szklanki ugotowanej zielonej fasolki szparagowej
- 2 ugotowane na twardo jajka
- 10 czarnych oliwek
- 6 suszonych pomidorów [z oliwy] pokrojonych drobno
- 1 mała cebulka czerwona posiekana drobno i usmażona na oliwie po suszonych pomidorach
Dressing :
- 1 mały jogurt naturalny
- 1 przeciśnięty ząbek czosnku
- łyżeczka octu winnego
- sól, pieprz, chili w płatkach
Wykonanie :
Na półmisku ułożyć fasolkę, poszarpane kawałki ryby, posiekane oliwki, pokrojone ugotowane jajka. Składniki dressingu połączyć, doprawić, dodać posiekane pomidory i usmażoną cebulkę. Po dokładnym wymieszaniu powstałym sosem polać sałatkę.