Składniki :
- -> makaron muszelki
- -> fasolka szparagowa
- -> sałata masłowa,lodowa,rzymska
- -> 3 pomidory
- -> 5 jajek na twardo
- -> 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
- -> czarne oliwki
- -> sól,pieprz,pieprz cayenne
- -> aceto balsamico
- -> oliwa z oliwek
- -> sok cytrynowy
Wykonanie :
Makaron ugotować w soli i kostkach rosołowych mięsnych dla podkręcenia aromatu. Fasolkę ugotować w osolonej wodzie (pół wody po gotowaniu makaronu i pół czystej),sałaty porwać na małe kawałki równej wielkości,pomidory pokroić w grubą kostkę,ugotowane na twardo jajka pokroić w ćwiartki,oliwki poprzekrawać na pół,tuńczyka osączyć i rozdrobnić. Wszystkie składniki połączyć ze sobą i polać sosem – aceto,oliwa,sok cytrynowy,przyprawy.