Składniki :

  • -> makaron muszelki
  • -> fasolka szparagowa
  • -> sałata masłowa,lodowa,rzymska
  • -> 3 pomidory
  • -> 5 jajek na twardo
  • -> 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • -> czarne oliwki
  • -> sól,pieprz,pieprz cayenne
  • -> aceto balsamico
  • -> oliwa z oliwek
  • -> sok cytrynowy

Wykonanie :

Makaron ugotować w soli i kostkach rosołowych mięsnych dla podkręcenia aromatu. Fasolkę ugotować w osolonej wodzie (pół wody po gotowaniu makaronu i pół czystej),sałaty porwać na małe kawałki równej wielkości,pomidory pokroić w grubą kostkę,ugotowane na twardo jajka pokroić w ćwiartki,oliwki poprzekrawać na pół,tuńczyka osączyć i rozdrobnić. Wszystkie składniki połączyć ze sobą i polać sosem – aceto,oliwa,sok cytrynowy,przyprawy.