Składniki :

Na sałatkę :

  • rukola
  • mini kolorowe papryczki słodkie
  • mini pomidorki
  • mały kawałek sałaty lodowej lub mix sałat

Na dressing :

  • oliwa – 2 łyżki
  • woda mineralna – 1 łyżka
  • łyżeczka musztardy
  • 1 przetarty ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • sok z 1/3 cytryny

Dodatki do sałatki :

  • jajko – sadzone na miękko na odrobinie masła
  • burger wege (przepis znajdziesz tutaj -> https://penelope.nstrefa.pl/burgery-warzywne-by-penelope/ )
  • opcjonalnie świetnie sprawdzi się jako dodatek tuńczyk z puszki lub smażony filet wybranej ulubionej ryby.

Wykonanie :

Warzywa pokroić i ułożyć na półmisku dowolnie a następnie polać przygotowanym w blenderze dressingiem. Na wierzchu ułożyć gorące sadzone i podgrzanego burgera. Podawać natychmiast by sałatka była ciepła.