Składniki :
Na sałatkę :
- rukola
- mini kolorowe papryczki słodkie
- mini pomidorki
- mały kawałek sałaty lodowej lub mix sałat
Na dressing :
- oliwa – 2 łyżki
- woda mineralna – 1 łyżka
- łyżeczka musztardy
- 1 przetarty ząbek czosnku
- sól, pieprz
- sok z 1/3 cytryny
Dodatki do sałatki :
- jajko – sadzone na miękko na odrobinie masła
- burger wege (przepis znajdziesz tutaj -> https://penelope.nstrefa.pl/burgery-warzywne-by-penelope/ )
- opcjonalnie świetnie sprawdzi się jako dodatek tuńczyk z puszki lub smażony filet wybranej ulubionej ryby.
Wykonanie :
Warzywa pokroić i ułożyć na półmisku dowolnie a następnie polać przygotowanym w blenderze dressingiem. Na wierzchu ułożyć gorące sadzone i podgrzanego burgera. Podawać natychmiast by sałatka była ciepła.
