Składniki :
- 0,3 kg małych pieczarek
- 2 czerwone cebule
- 1 bagietka czosnkowa upieczona na chrupiąco i podzielona na małe kawałki
- 3 łyżki orzeszków piniowych
- sałata do podania
- natka pietruszki do podania
- łyżka masła
Dressing :
- 3 łyżki oliwy
- 1 łyżka oliwy chili
- 2 przeciśnięte ząbki czosnku
- 1 łyżeczka octu winnego
- sól, pieprz
Wykonanie :
Na rozgrzanym maśle podsmażyć posiekaną cebulę, dodać pokrojone pieczarki i całość lekko podsmażyć. Przełożyć do miski. Dodać pokrojoną bagietkę, posiekaną natkę, orzeszki, całość zalać przygotowanym wcześniej dressingiem i dokładnie wymieszać. Podawać na sałatach jeszcze gorące.