Składniki :

  • 0,3 kg małych pieczarek
  • 2 czerwone cebule
  • 1 bagietka czosnkowa upieczona na chrupiąco i podzielona na małe kawałki
  • 3 łyżki orzeszków piniowych
  • sałata do podania
  • natka pietruszki do podania
  • łyżka masła

Dressing :

  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka oliwy chili
  • 2 przeciśnięte ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • sól, pieprz

Wykonanie :

Na rozgrzanym maśle podsmażyć posiekaną cebulę, dodać pokrojone pieczarki i całość lekko podsmażyć. Przełożyć do miski. Dodać pokrojoną bagietkę, posiekaną natkę, orzeszki, całość zalać przygotowanym wcześniej dressingiem i dokładnie wymieszać. Podawać na sałatach jeszcze gorące.