Składniki :
- młode ziemniaki ugotowane w mundurkach i przekrojone na połówki
- szklanka mini marchewek ugotowanych w osolonej wodzie lub bulionie drobiowym
- słoiczek minikukurydz
- 7 małych pieczarek pokrojonych w plasterki
- 2 opakowania średnich krewetek [usmażonych na maśle z czosnkiem,solą,pieprzem i cytryną]
- majonez
- sok z cytryny
- kapary
- 1 ząbek czosnku
- koperek
- sól, pieprz, czerwona ostra i słodka papryka, curry
- ugotowane na twardo 3 jajka
- czerwona papryka pokrojona w paski
Wykonanie :
Do majonezu dodać sok z cytryny, przyprawy, kapary, posiekany koperek, i usmażone krewetki razem z całym sosem ze smażenia. Wszystkie przygotowane składniki wymieszać ze sobą w salaterce [oprócz jajek] i polać sosem z krewetkami po czym ponownie całość delikatnie wymieszać. Na wierzchu sałatki ułożyć jajka pokrojone w ósemki.