Składniki :

  • młode ziemniaki ugotowane w mundurkach i przekrojone na połówki
  • szklanka mini marchewek ugotowanych w osolonej wodzie lub bulionie drobiowym
  • słoiczek minikukurydz
  • 7 małych pieczarek pokrojonych w plasterki
  • 2 opakowania średnich krewetek [usmażonych na maśle z czosnkiem,solą,pieprzem i cytryną]
  • majonez
  • sok z cytryny
  • kapary
  • 1 ząbek czosnku
  • koperek
  • sól, pieprz, czerwona ostra i słodka papryka, curry
  • ugotowane na twardo 3 jajka
  • czerwona papryka pokrojona w paski

Wykonanie :

Do majonezu dodać sok z cytryny, przyprawy, kapary, posiekany koperek, i usmażone krewetki razem z całym sosem ze smażenia. Wszystkie przygotowane składniki wymieszać ze sobą w salaterce [oprócz jajek] i polać sosem z krewetkami po czym ponownie całość delikatnie wymieszać. Na wierzchu sałatki ułożyć jajka pokrojone w ósemki.