Składniki :

  • kilka wymoczonych filetów śledziowych
  • ugotowana fasolka jaś
  • 3 ziemniaki ugotowane w mundurkach
  • 4 kiszone ogórki
  • ugotowana marchewka
  • 1 mała czerwona cebula
  • oliwa z oliwek
  • łyżeczka musztardy
  • koperek
  • pieprz
  • kilka łyżek jogurtu naturalnego

Wykonanie :

Ziemniaki i marchew obrać, pokroić w kosteczkę.
Przesmażyć na oliwie kilka minut.
Przestudzić i wymieszać z drobno pokrojonymi filetami [w paseczki].
Dodać drobno posiekaną cebulę i ogórki.
Połączyć z ugotowaną fasolą, oliwą, musztardą, pieprzem, jogurtem i posiekanym koperkiem.
Odstawić na godzinę a następnie sprawdzić smak i ewentualnie dosolić [ale ostrożnie bo łatwo przesadzić].
Ponownie odstawić do lodówki na 12h.