Składniki :
- kilka wymoczonych filetów śledziowych
- ugotowana fasolka jaś
- 3 ziemniaki ugotowane w mundurkach
- 4 kiszone ogórki
- ugotowana marchewka
- 1 mała czerwona cebula
- oliwa z oliwek
- łyżeczka musztardy
- koperek
- pieprz
- kilka łyżek jogurtu naturalnego
Wykonanie :
Ziemniaki i marchew obrać, pokroić w kosteczkę.
Przesmażyć na oliwie kilka minut.
Przestudzić i wymieszać z drobno pokrojonymi filetami [w paseczki].
Dodać drobno posiekaną cebulę i ogórki.
Połączyć z ugotowaną fasolą, oliwą, musztardą, pieprzem, jogurtem i posiekanym koperkiem.
Odstawić na godzinę a następnie sprawdzić smak i ewentualnie dosolić [ale ostrożnie bo łatwo przesadzić].
Ponownie odstawić do lodówki na 12h.