Składniki :
- opakowanie liści szpinaku
- kawałek piersi z indyka (wagowo odpowiednik piersi z kurczaka)
- 3 ząbki czosnku
- oliwa z oliwek
- sól,pieprz,estragon,imbir
- pomidorki koktajlowe
- 1 czerwona cebula
- 3 łyżki koperku
- łyżka masła
- łyżka soku z cytryny
- płaska łyżeczka musztardy (dowolnej ulubionej)
- pestki słonecznika
Wykonanie :
Mięso pociąć na 2cm plastry i natrzeć mieszanką z połowy przeciśniętego czosnku z oliwą i resztą przypraw. Odstawić do lodówki na 3h do zamarynowania się mięsa. Z reszty czosnku,soli,pieprzu,musztardy,cytryny,koperku i oliwy zrobić gładki sos do sałatki. Cebulę posiekać w cienkie piórka a pomidorki przekroić na pół. Na półmisku ułożyć cały szpinak,na nim pomidorki z cebulą. Mięso usmażyć na oliwie z masłem na rumiano i układać na sałatce. Całość polać sosem i posypać słonecznikiem.