Składniki :

  • 1 puszka z tuńczyka w sosie własnym
  • 1 ugotowane jajko na twardo
  • seler naciowy
  • czerwona cebula
  • oliwa z oliwek
  • kapary
  • sok z cytryny
  • sól,pieprz,chili
  • sałata rzymska
  • sałata lodowa
  • sałata masłowa
  • mix sałat z rukolą
  • żółta papryka
  • cheddar
  • 1 ząbek czosnku

Wykonanie :

Tuńczyka odcedzić na sitku z soków, dodać posiekane w kosteczkę jajko, łyżkę posiekanego drobno selera naciowego,2 łyżki posiekanej cebuli,łyżkę kaparów,przyprawy,2 łyżki posiekanej papryki,utarty na tarce czosnek i 2 łyżki utartego cheddara. Całość wymieszać,dodać oliwę (kilka łyżek) i doprawić sokiem cytrynowym(ilość wedle uznania-mniej więcej 1 łyżka). Po wymieszaniu całości farsz układać na półmiskach na liściach różnych sałat i przyozdabiać przed podaniem rukolą.