Składniki :
- 1 puszka z tuńczyka w sosie własnym
- 1 ugotowane jajko na twardo
- seler naciowy
- czerwona cebula
- oliwa z oliwek
- kapary
- sok z cytryny
- sól,pieprz,chili
- sałata rzymska
- sałata lodowa
- sałata masłowa
- mix sałat z rukolą
- żółta papryka
- cheddar
- 1 ząbek czosnku
Wykonanie :
Tuńczyka odcedzić na sitku z soków, dodać posiekane w kosteczkę jajko, łyżkę posiekanego drobno selera naciowego,2 łyżki posiekanej cebuli,łyżkę kaparów,przyprawy,2 łyżki posiekanej papryki,utarty na tarce czosnek i 2 łyżki utartego cheddara. Całość wymieszać,dodać oliwę (kilka łyżek) i doprawić sokiem cytrynowym(ilość wedle uznania-mniej więcej 1 łyżka). Po wymieszaniu całości farsz układać na półmiskach na liściach różnych sałat i przyozdabiać przed podaniem rukolą.