Składniki :

  • natka pietruszki [cały pęczek]
  • 4 jajka usmażone na patelni jak sadzone – oddzielnie białka i oddzielnie żółtka
  • 2 pomidory bez skóry pokrojone w kostkę
  • sól, pieprz
  • masło
  • majonez domowy [ilość wedle uznania]
  • tuńczyk z puszki [wersja w wodzie] odsączony
  • sambal [3 do 1 czyli do 3 części majonezu dodać 1 część sambalu]
  • 2 ogórki konserwowe pokrojone w kostkę
  • papryka czerwona opieczona nad gazem i pokrojona w kostkę
  • szczypiorek

Wykonanie :

Na maśle usmażyć najpierw rozmieszane 4 białka [lekko je przyprawić] a następnie zdjąć i pokroić na paski.
Tak samo rozmieszać żółtka [przyprawić] ,usmażyć a po zdjęciu pokroić w paski jak białka.
Pozostałe przygotowane i pokrojone składniki dodać do miski i przyprawić majonezem wymieszanym z sambalem.
Sałatkę można urozmaicić dodaniem do niej makaronu lub ryżu.