Składniki :
- natka pietruszki [cały pęczek]
- 4 jajka usmażone na patelni jak sadzone – oddzielnie białka i oddzielnie żółtka
- 2 pomidory bez skóry pokrojone w kostkę
- sól, pieprz
- masło
- majonez domowy [ilość wedle uznania]
- tuńczyk z puszki [wersja w wodzie] odsączony
- sambal [3 do 1 czyli do 3 części majonezu dodać 1 część sambalu]
- 2 ogórki konserwowe pokrojone w kostkę
- papryka czerwona opieczona nad gazem i pokrojona w kostkę
- szczypiorek
Wykonanie :
Na maśle usmażyć najpierw rozmieszane 4 białka [lekko je przyprawić] a następnie zdjąć i pokroić na paski.
Tak samo rozmieszać żółtka [przyprawić] ,usmażyć a po zdjęciu pokroić w paski jak białka.
Pozostałe przygotowane i pokrojone składniki dodać do miski i przyprawić majonezem wymieszanym z sambalem.
Sałatkę można urozmaicić dodaniem do niej makaronu lub ryżu.