Składniki :

  • 2 szklanki fasolki szparagowej świeżej lub mrożonej
  • 1 puszka groszku
  • 2 marchewki
  • 1 mały ugotowany al’dente kalafior
  • opakowanie pomidorków koktajlowych
  • mały słoiczek majonezu z dodatkiem przeciśniętych 3 ząbków czosnku
  • sól, pieprz
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • kilka kaparów do podania
  • 2 jajka ugotowane na twardo do podania

Wykonanie :

W dużej salaterce wymieszać przygotowane składniki sałatki zaczynając od fasolki, groszku, utartej marchewki, podzielonego na małe różyczki kalafiora, pokrojonych na połówki pomidorków. Następnie dodać przyprawy, majonez z czosnkiem, koperek i całość dokładnie wymieszać. Przybrać jajkami i kaparami i podawać po schłodzeniu w lodówce.