Składniki :
- kawałek wołowiny [ilość wedle uznania – dopasować do ilości planowanych porcji] – można zamiast wołowiny wziąć karkówkę wieprzową
- pęczek kolendry posiekanej
- szczypiorek posiekany
- 1 marchewka pokrojona w paseczki
- 1 zielony ogórek pokrojony w paski lub plasterki
- pęczek rzodkiewek pokrojonych w plasterki
- sałata lodowa posiekana drobno
- 1 cukinia wydrążona z pestek i pokrojona drobno i podduszona na maśle
- orzeszki ziemne do podania
- łyżka sezamu prażonego
- 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki sosu wooster, sól
Dressing :
- 1 chili
- 2 ząbki czosnku
- sok z limonki
- 3 łyżki oliwy
- 2 łyżki oleju sezamowego
- sól
Wykonanie :
Na początku należy zamarynować mięso sosem sojowym, solą i wooster i odstawić do marynowania na 4h. Mięso odsączyć z marynaty i bardzo mocno obsmażyć na tłuszczu z obu stron. Zawinąć w folię aluminiową i dopiec w piekarniku uważając, by nie było suche. Wyjąć i odstawić do ostygnięcia pozostawiając w folii. Pozostałą marynatę podgrzać na patelni, dodać do niej składniki dressingu i podgrzewać razem kilka chwil. W tym czasie przygotowane składniki sałatki wymieszać ze sobą w misce, polać dressingiem i dodać pokrojone w paski mięso. Całość ponownie wymieszać i od razu podawać posypane sezamem i orzeszkami.