• kawałek wołowiny [ilość wedle uznania – dopasować do ilości planowanych porcji] – można zamiast wołowiny wziąć karkówkę wieprzową
  • pęczek kolendry posiekanej
  • szczypiorek posiekany
  • 1 marchewka pokrojona w paseczki
  • 1 zielony ogórek pokrojony w paski lub plasterki
  • pęczek rzodkiewek pokrojonych w plasterki
  • sałata lodowa posiekana drobno
  • 1 cukinia wydrążona z pestek i pokrojona drobno i podduszona na maśle
  • orzeszki ziemne do podania
  • łyżka sezamu prażonego
  • 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki sosu wooster, sól
  • 1 chili
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z limonki
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • sól

Na początku należy zamarynować mięso sosem sojowym, solą i wooster i odstawić do marynowania na 4h. Mięso odsączyć z marynaty i bardzo mocno obsmażyć na tłuszczu z obu stron. Zawinąć w folię aluminiową i dopiec w piekarniku uważając, by nie było suche. Wyjąć i odstawić do ostygnięcia pozostawiając w folii. Pozostałą marynatę podgrzać na patelni, dodać do niej składniki dressingu i podgrzewać razem kilka chwil. W tym czasie przygotowane składniki sałatki wymieszać ze sobą w misce, polać dressingiem i dodać pokrojone w paski mięso. Całość ponownie wymieszać i od razu podawać posypane sezamem i orzeszkami.