Składniki :
- 3 kalarepki pokrojone w cienkie paseczki lub cienkie plasterki
- 3 pomidory pokrojone w kostkę
- 4 łyżki uprażonych orzeszków ziemnych
- sałaty liściaste do przybrania półmiska
- mała puszka kiełków fasoli mun do podania
- pęczek kolendry do podania
Sos :
- 1 łyżka cukru trzcinowego
- sok z 1 limonki
- 4 przeciśnięte ząbki czosnku
- 2 papryczki chili drobno posiekane
- 1 łyżka sosu sojowego
- sól
Wykonanie :
W misce lub moździerzu utłuc pałką wszystkie składniki na sos aż zaczną mocno puszczać soki a następnie dodać przygotowaną kalarepę i również utłuc aż zacznie mięknąć. Następnie dodać pomidory, orzeszki, kiełki i posiekaną kolendrę i całość dokładnie wymieszać. Od razu podawać wyłożone na półmisek z sałatami.
