Składniki :

  • 3 kalarepki pokrojone w cienkie paseczki lub cienkie plasterki
  • 3 pomidory pokrojone w kostkę
  • 4 łyżki uprażonych orzeszków ziemnych
  • sałaty liściaste do przybrania półmiska
  • mała puszka kiełków fasoli mun do podania
  • pęczek kolendry do podania

Sos :

  • 1 łyżka cukru trzcinowego
  • sok z 1 limonki
  • 4 przeciśnięte ząbki czosnku
  • 2 papryczki chili drobno posiekane
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • sól

Wykonanie :

W misce lub moździerzu utłuc pałką wszystkie składniki na sos aż zaczną mocno puszczać soki a następnie dodać przygotowaną kalarepę i również utłuc aż zacznie mięknąć. Następnie dodać pomidory, orzeszki, kiełki i posiekaną kolendrę i całość dokładnie wymieszać. Od razu podawać wyłożone na półmisek z sałatami.