Składniki :
- majonez light
- 2 puszki tuńczyka w kawałkach
- groszek konserwowy
- papryka czerwona
- papryka żółta
- papryka zielona
- marchewka
- 3 jajka na twardo
- żółty ser
- por
- koperek
- natka pietruszki
- 2 ząbki czosnku
Wykonanie :
Do majonezu wcisnąć czosnek, dodać posiekaną natkę pietruszki i posiekany koperek i odstawić do lodówki do przegryzienia się.
Tuńczyka dobrze odsączyć na sitku.
To samo zrobić z groszkiem w puszce.
Papryki posiekać w kosteczkę razem z porem i marchewką.
Jajka przetrzeć przez praskę do jajek lub też drobno pokroić.
Ser utrzeć na tarce o grubych oczkach.
W salaterce układać warstwowo co 3 składniki i smarować majonezem powtarzając czynność aż do wyczerpania składników.