Składniki :
- – 4 łodygi selera naciowego
- – 3 marchewki
- – 2 czerwone papryki
- – 2 czerwone cebule
- – korzeń imbiru -> około 4 cm.
- – 2 liście laurowe
- – łyżka nasion kolendry
- – 1/2 szklanki octu ryżowego
- – łyżeczka gruboziarnistej soli (morskiej)
- – łyżeczka cukru
- – łyżka sosu sojowego
- – 3 łyżki oliwy
- – 2 łyżki posiekanej kolendry
- – sól, pieprz
Wykonanie :
Marchewkę pokroić w słupki (zapałki), selera w kawałki, paprykę w prostokąty, cebule w talarki. Imbir pokroić w plasterki. Wrzucić do dwóch słoików. 3 szklanki wody zagotować z octem, solą, cukrem, kolendrą i liśćmi laurowymi. Marynatą zalać warzywa. Szczelnie zakręcić i wstawić do lodówki na 4 dni. Następnie odcedzić z marynaty, wrzucić do miski. Polać sosem z oliwy i sosu sojowego. Doprawić solą i pieprzem. Posypać posiekaną kolendrą.