Składniki :

  • 30 dag czerwonej cebuli
  • 6 dużych ziemniaków
  • 1 duże winne jabłko
  • sos czosnkowy (majonez light, śmietana, 5 przeciśniętych ząbków czosnku, keczup pikantny-wszystkich składników po pół szklanki)
  • 2 pomidory
  • czarne i zielone oliwki
  • 4 małe twarde ogórki kiszone
  • 3 jajka na twardo
  • pęczek natki pietruszki
  • pieprz cayenne

Wykonanie :

Najpierw zrobić sos i odstawić do przegryzienia. Cebulę posiekać na pół-krążki, sparzyć wrzątkiem, ziemniaki ugotować w mundurkach, pokroić w grube plastry, jabłko ze skórką pokroić w paseczki, ogórki w grubą kostkę. Jajka ugotowane na twardo pokroić na grubą kostkę. Pomidory pokroić na półksiężyce, oliwki poprzekrawać na pół. Zieleninę drobno posiekać. Wszystkie składniki ze sobą połączyć, przyprawić na ostro i wymieszać z sosem czosnkowym.