Składniki :
- 30 dag czerwonej cebuli
- 6 dużych ziemniaków
- 1 duże winne jabłko
- sos czosnkowy (majonez light, śmietana, 5 przeciśniętych ząbków czosnku, keczup pikantny-wszystkich składników po pół szklanki)
- 2 pomidory
- czarne i zielone oliwki
- 4 małe twarde ogórki kiszone
- 3 jajka na twardo
- pęczek natki pietruszki
- pieprz cayenne
Wykonanie :
Najpierw zrobić sos i odstawić do przegryzienia. Cebulę posiekać na pół-krążki, sparzyć wrzątkiem, ziemniaki ugotować w mundurkach, pokroić w grube plastry, jabłko ze skórką pokroić w paseczki, ogórki w grubą kostkę. Jajka ugotowane na twardo pokroić na grubą kostkę. Pomidory pokroić na półksiężyce, oliwki poprzekrawać na pół. Zieleninę drobno posiekać. Wszystkie składniki ze sobą połączyć, przyprawić na ostro i wymieszać z sosem czosnkowym.