• 3 dojrzałe awokado pokrojone w grubą kostkę i skropione obficie sokiem z cytryny
  • duże opakowanie średnich lub dużych krewetek
  • 2 ogórki zielone wydrążone z pestek
  • 2 ząbki czosnku drobno posiekane
  • sałata lodowa
  • pęczek świeżej kolendry
  • 2 opakowania łososia wędzonego
  • masło
  • oliwa
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka mleka
  • 1 łyżka keczupu
  • sok z 1 cytryny
  • sól, pieprz, chili w płatkach
  • 1 przeciśnięty ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki sosu tabasco

W dużej misce wymieszać trzepaczką wszystkie składniki sosu. Sprawdzić smak, doprawić w razie potrzeby a następnie dodać posiekaną sałatę, awokado, usmażone na maśle z oliwą i czosnkiem krewetki z dodatkiem przypraw, posiekaną kolendrę, pokrojonego drobno łososia i ogórka i dokładnie wszystko wymieszać. Sałatka powinna być lekko słodkawa, dość wyraźnie kwaskowa i lekko pikantna.