Składniki :

  • mały kawałek sałaty lodowej
  • ulubiona mieszanka sałat
  • pół papryki czerwonej
  • 3 czerwone faszerowane serkiem ostre papryczki
  • 4 plasterki boczku surowego wędzonego
  • pół czerwonej cebuli
  • cienkie drobiowe kabanosy

Dressing :

  • 2 przeciśnięte ząbki czosnku
  • łyżka oliwy
  • łyżeczka musztardy
  • łyżka wody mineralnej
  • 1/3 łyżeczki soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku

Wykonanie :

Wszystkie warzywa pokroić dowolnie, Boczek i kabanosy pokroić drobno i wysmażyć z tłuszczu na patelni razem z posiekaną cebulką a następnie odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Na płaskim półmisku ułożyć warstwowo sałaty, następnie paprykę, pokrojone papryczki z serkiem, polać całość dressingiem a na wierzchu rozłożyć smażony boczek z cebulą i kabanosami. Można podawać z bagietką.