Składniki :
- mały kawałek sałaty lodowej
- ulubiona mieszanka sałat
- pół papryki czerwonej
- 3 czerwone faszerowane serkiem ostre papryczki
- 4 plasterki boczku surowego wędzonego
- pół czerwonej cebuli
- cienkie drobiowe kabanosy
Dressing :
- 2 przeciśnięte ząbki czosnku
- łyżka oliwy
- łyżeczka musztardy
- łyżka wody mineralnej
- 1/3 łyżeczki soku z cytryny
- sól i pieprz do smaku
Wykonanie :
Wszystkie warzywa pokroić dowolnie, Boczek i kabanosy pokroić drobno i wysmażyć z tłuszczu na patelni razem z posiekaną cebulką a następnie odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Na płaskim półmisku ułożyć warstwowo sałaty, następnie paprykę, pokrojone papryczki z serkiem, polać całość dressingiem a na wierzchu rozłożyć smażony boczek z cebulą i kabanosami. Można podawać z bagietką.