Składniki :
- – 250 g bulguru lub innej kaszy
- – 2 łyżki przecieru pomidorowego
- – 5 łyżek oliwy
- – sok z 1 cytryny
- – 1/3 łyżeczki suszonego chili
- – 1 świeże czerwone lub zielone chili, drobno posiekane
- – 5 łyżek świeżej pietruszki
- – 6 listków świeżej mięty, drobno posiekanej
- – 2 duże pomidory w kostkę
- – sól
Wykonanie :
Ugotować kaszę, jeżeli nie jest to bulgur . Bulgur zalać wrzątkiem i pozostawić na 20 minut aż ziarno zmięknie . Na sicie odcedzić dokładnie kaszę lub bulgur by pozbyć sie resztek wody . Dodać krem pomidorowy, oliwę, sok z cytryny, chili i trochę soli . Dokładnie wymieszać . Przed samym podaniem do mieszaniny kaszy dodać pozostałe składniki .