Składniki :
- 1 polędwiczka wieprzowa przyprawiona delikatnie solą i pieprzem a następnie upieczona w folii w piekarniku w 180*C przez 20 minut
- 1 granat
- 1/2 sera gorgonzola
- dowolna sałata do podania
Dressing gorgonzola :
- 1/2 sera gorgonzola
- 1 łyżka oliwy
- 4 łyżki wody
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
- 1 przeciśnięty ząbek czosnku
Wykonanie :
Na półmisku rozłożyć sałatę, na niej połowę sera w dużych kawałkach, następnie ziarna granatu i wcześniej przygotowaną i pokrojoną w plasterki polędwiczkę. Składniki sosu zblendować na gładki sos [sos powinien być lejący ale niezbyt rzadki] a następnie tak powstałym sosem polać sałatkę koncentrując większość sosu serowego na mięsie. Od razu podawać.