Składniki :

  • 1 polędwiczka wieprzowa przyprawiona delikatnie solą i pieprzem a następnie upieczona w folii w piekarniku w 180*C przez 20 minut
  • 1 granat
  • 1/2 sera gorgonzola
  • dowolna sałata do podania

Dressing gorgonzola :

  • 1/2 sera gorgonzola
  • 1 łyżka oliwy
  • 4 łyżki wody
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz
  • 1 przeciśnięty ząbek czosnku

Wykonanie :

Na półmisku rozłożyć sałatę, na niej połowę sera w dużych kawałkach, następnie ziarna granatu i wcześniej przygotowaną i pokrojoną w plasterki polędwiczkę. Składniki sosu zblendować na gładki sos [sos powinien być lejący ale niezbyt rzadki] a następnie tak powstałym sosem polać sałatkę koncentrując większość sosu serowego na mięsie. Od razu podawać.