Składniki :
- szklanka ugotowanej fasoli Jaś
- opakowanie średnich krewetek
- szklanka pomidorków koktajlowych pokrojonych na połówki i podsmażonych na maśle z solą
- migdały do podania
- 1 cukinia pokrojona w cienkie paski i podsmażona na maśle z solą
Sos :
- 2 przeciśnięte ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy
- łyżka masła
- 1 posiekana drobno czerwona cebula
- opakowanie rukoli
- sól, pieprz
- pęczek kolendry [można pominąć]
- pół pęczka natki pietruszki
- 4 suszone pomidory pokrojone drobno
- 1 łyżka oliwy po suszonych pomidorach
- sok z cytryny do doprawienia
Wykonanie :
Na początku należy przygotować sos : na rozgrzanym maśle z oliwami podsmażyć czosnek z cebulą, dodać pokrojoną rukolę, natkę, kolendrę, suszone pomidory, przyprawy i po podduszeniu całości przez kilka minut i doprawieniu sokiem cytrynowym dodać krewetki i całość dusić aż będą gotowe. Następnie dodać ugotowaną fasolę, przygotowaną wcześniej cukinię i pomidorki i po lekkim zamieszaniu i ewentualnym doprawieniu posypać migdałami i podawać.