Składniki :

  • 1 średnia ugotowana golonka [dobrze przyprawiona]
  • ser pleśniowy z niebieską pleśnią
  • mix sałat
  • 3 jajka na twardo
  • rukola
  • suszone pomidory
  • zielone oliwki
  • dressing [oliwa, sól, pieprz, czosnek, cytryna, aceto balsamico gęste, koperek, musztarda]

Wykonanie :

Mięso po ugotowaniu obrać, podzielić na drobne kawałki, odstawić do wystygnięcia.
Ser pokroić w drobną kosteczkę, jajka po ugotowaniu poprzekrawać na ósemki, pomidory pokroić w paseczki, oliwki pokroić w plasterki.
Na półmisku ułożyć mix sałat i rukolę, następnie ułożyć mięso, ser, pomidory, oliwki, jajka a po wierzchu całość polać wcześniej przygotowanym dressingiem.
IMG_20160621_193756_HDRIMG_20160621_193800_HDRIMG_20160621_193804_HDR