Składniki :
- szklanka pomidorków koktajlowych
- 2 cukinie
- 2 czerwone papryki
- 2 żółte papryki
- 0,3 kg małych pieczarek
- 4 duże ziemniaki
- świeży rozmaryn
- tymianek, bazylia, oregano
- sól, pieprz, przyprawa basturma, przyprawa turecka, chili w płatkach
- 4 ząbki czosnku
- 4 łyżki oliwy
- sok z połowy cytryny
Wykonanie :
Warzywa i pieczarki pokroić w grubsze kawałki, wrzucić do miski, dodać zioła suszone i świeże, przyprawy, przeciśnięty czosnek, oliwę, sok cytrynowy i dokładnie całość wymieszać. Odstawić do marynowania na 2h. Po tym czasie warzywa ugrillować w odpowiednim naczyniu lub na tackach na rumiano. Gotowe warzywa wymieszać dowolnie z ugotowanym ryżem, makaronem lub podawać z czosnkowymi bagietkami.