Składniki :

  • 1 opakowanie mozzarelli
  • 1 opakowanie rukoli
  • dressing : 1 przeciśnięty ząbek czosnku, łyżeczka musztardy, sól, pieprz, 2 łyżeczki octu balsamicznego, 3 łyżki dobrej oliwy
  • 10 młodych ziemniaków w ugotowanych w skórce i przekrojonych na połówki
  • 2 czerwone papryki pokrojone w paski
  • 1 czerwona cebula pokrojona w piórka
  • 2 łodygi selera naciowego drobno posiekanego
  • pół pęczka natki pietruszki
  • 10 pomidorków koktajlowych zostawionych w całości
  • 1 mała cukinia pokrojona w grube plasterki
  • 1 mały słoiczek pesto
  • sól, pieprz

Wykonanie :

Wszystkie przygotowane warzywa wymieszać z solą, pieprzem i pesto. Ułożyć na tacce do grillowania i piec na rumiano. Po zdjęciu przełożyć do dużej miski i wymieszać na gorąco z przygotowanym wcześniej dressingiem. Następnie ułożyć gorącą sałatkę na półmisku z rukolą, posypać posiekaną natką i przybrać mozzarellą. Podawać do mięs z grilla, najlepiej do kurczaka.