Składniki :
- 1 opakowanie mozzarelli
- 1 opakowanie rukoli
- dressing : 1 przeciśnięty ząbek czosnku, łyżeczka musztardy, sól, pieprz, 2 łyżeczki octu balsamicznego, 3 łyżki dobrej oliwy
- 10 młodych ziemniaków w ugotowanych w skórce i przekrojonych na połówki
- 2 czerwone papryki pokrojone w paski
- 1 czerwona cebula pokrojona w piórka
- 2 łodygi selera naciowego drobno posiekanego
- pół pęczka natki pietruszki
- 10 pomidorków koktajlowych zostawionych w całości
- 1 mała cukinia pokrojona w grube plasterki
- 1 mały słoiczek pesto
- sól, pieprz
Wykonanie :
Wszystkie przygotowane warzywa wymieszać z solą, pieprzem i pesto. Ułożyć na tacce do grillowania i piec na rumiano. Po zdjęciu przełożyć do dużej miski i wymieszać na gorąco z przygotowanym wcześniej dressingiem. Następnie ułożyć gorącą sałatkę na półmisku z rukolą, posypać posiekaną natką i przybrać mozzarellą. Podawać do mięs z grilla, najlepiej do kurczaka.