Składniki :

  • cukinia
  • pierś z indyka
  • czerwona cebula
  • ogórek
  • masło
  • papryka czerwona
  • ser gorgonzolla
  • sałata lodowa
  • ser feta
  • pieczarki
  • sól, pieprz, przyprawa do kurczaka
  • dressing jogurtowo-czosnkowy

Wykonanie :

Mięso pokroić w dowolne kawałki, przyprawić i usmażyć na maśle z dodatkiem posiekanej w cienkie piórka cebuli. Zdjąć mięso i dodać pieczarki z cukinią i smażyć aż grzyby i cukinia zmiękną. Całość doprawić do smaku i odstawić do przestygnięcia. Ogórka pokroić razem z papryką i sałatą, ser utrzeć na tarce a fetę pokroić w kostkę. Dodać usmażone warzywa i mięso i dokładnie wymieszać a następnie polać jogurtem wymieszanym z solą, pieprzem i przeciśniętym czosnkiem.