Składniki :
- 0,5 kg piersi z indyka pokrojonej w cienkie paski
- 1 duża marchew pokrojona w słupki
- pęczek kolendry
- opakowanie szpinaku
- opakowanie roszponki
- 1 duży granat [część na sałatkę i reszta na 4 łyżki soku do dressingu]
- szczypiorek do podania
- opakowanie makaronu jajecznego lub ryżowego
Dressing / marynata :
- 4 łyżki sosu sojowego jasnego
- 2 łyżki chińskiego wina ryżowego lub sake
- 2 łyżki oleju sezamowego
- 4cm korzenia imbiru utartego
- 2 małe chili drobno posiekane
- 2 łyżeczki ziaren sezamu
- 4 łyżki soku z granata
- sól
- 1 przeciśnięty ząbek czosnku
Wykonanie :
Na początku należy przygotować dressing łącząc wszystkie składniki a następnie należy podzielić go na pół. Część odstawić na bok na później do polania całej sałatki a drugą część zastosować jako marynata do mięsa – dokładnie wymieszać z mięsem i odstawić na 4h do marynowania. Mięso usmażyć na oleju kokosowym razem z marynatą aż cała odparuje. Makaron ugotować a następnie lekko polać częścią dressingu, dokładnie wymieszać i rozłożyć na półmisku. Następnie na makaronie rozłożyć przygotowane wcześniej warzywa, ostudzone mięso, lekko pomieszać by warzywa i mięso połączyły się z makaronem, posypać posiekaną kolendrą, ziarnami z pozostałej części granata, szczypiorkiem i polać całość resztą dressingu.