Składniki :

  • – 4 ząbki czosnku
  • – 2 małe czerwone cebule
  • – 6-8 łyżek oliwy (w razie potrzeby dodać więcej)
  • – 0,5 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego najlepiej
  • – 1 średnia kapusta pekińska
  • – pęczek natki pietruszki
  • – kilka świeżych strączków papryczki chili
  • – 3 łyżki octu balsamicznego (aceto balsamico)
  • – sól, kolorowy pieprz

Wykonanie :

Czosnek i cebulę drobno posiekać, zeszklić na 2 łyżkach oliwy, dodać mięso, smażyć na średnim ogniu na rumiano, zestawić z ognia, ostudzić. Kapustę pekińską posiekać dowolnie ale w miarę drobno( by kęsy nie sprawiały problemów podczas jedzenia). Natkę pietruszki drobno posiekać. Chili oczyścić z pestek, drobniutko poszatkować. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, przyprawić do smaku solą i pieprzem.