Składniki :

  • 1 pierś z kurczaka pokrojona w kostkę, przyprawiona słodką, ostrą i wędzoną papryką, curry, solą i usmażona na rumiano na maśle
  • opakowanie kiełków rzodkiewki
  • pęczek szczypiorku
  • opakowanie świeżego szpinaku
  • szklanka kaszy pęczak ugotowanej z dodatkiem masła
  • pół pęczka natki pietruszki
  • zielony ogórek
  • 1 mała marchewka
  • 1 pomidor
  • 1 czerwona papryka

Sos :

  • 1 przeciśnięty ząbek czosnku
  • małe świeże chili
  • sok z limonki
  • łyżeczka miodu
  • sól
  • 4 łyżki jogurtu

Wykonanie :

W dużej misce połączyć wcześniej pokrojone drobno pomidory, ogórka, paprykę, szczypiorek, natkę, szpinak, marchewkę a następnie dodać kiełki, usmażone mięso, pęczak i całość wymieszać z wcześniej zmiksowanym sosem. Sałatkę odstawić na jakiś czas [ale nie do lodówki] by smaki się przegryzły a następnie podawać.