Składniki :
- 1 pierś z kurczaka pokrojona w kostkę, przyprawiona słodką, ostrą i wędzoną papryką, curry, solą i usmażona na rumiano na maśle
- opakowanie kiełków rzodkiewki
- pęczek szczypiorku
- opakowanie świeżego szpinaku
- szklanka kaszy pęczak ugotowanej z dodatkiem masła
- pół pęczka natki pietruszki
- zielony ogórek
- 1 mała marchewka
- 1 pomidor
- 1 czerwona papryka
Sos :
- 1 przeciśnięty ząbek czosnku
- małe świeże chili
- sok z limonki
- łyżeczka miodu
- sól
- 4 łyżki jogurtu
Wykonanie :
W dużej misce połączyć wcześniej pokrojone drobno pomidory, ogórka, paprykę, szczypiorek, natkę, szpinak, marchewkę a następnie dodać kiełki, usmażone mięso, pęczak i całość wymieszać z wcześniej zmiksowanym sosem. Sałatkę odstawić na jakiś czas [ale nie do lodówki] by smaki się przegryzły a następnie podawać.