• 5 upieczonych na rumiano ziemniaków [pokrojonych dowolnie]
  • opakowanie średnich krewetek
  • opakowanie krążków kalmarowych
  • 1 czerwona cebula
  • opakowanie rukoli
  • tarty parmezan do podania
  • natka pietruszki do podania
  • łyżka masła
  • 2 łyżki oliwy truflowej
  • sok z połowy cytryny
  • sól, pieprz
  • 2 przeciśnięte ząbki czosnku

Na patelni rozgrzać masło z oliwą, dodać czosnek i posiekaną cebulę i chwilę razem całość smażyć. Następnie dodać cytrynę, krewetki, kalmary, przyprawy i smażyć aż owoce morza będą gotowe. Dodać natkę i wymieszać. Na półmisku rozłożyć rukolę, na niej upieczone wcześniej ziemniaki, posypać parmezanem a na wierzch polać owocami morza z całym sosem z patelni. Od razu podawać.