Składniki :
- 5 upieczonych na rumiano ziemniaków [pokrojonych dowolnie]
- opakowanie średnich krewetek
- opakowanie krążków kalmarowych
- 1 czerwona cebula
- opakowanie rukoli
- tarty parmezan do podania
- natka pietruszki do podania
- łyżka masła
- 2 łyżki oliwy truflowej
- sok z połowy cytryny
- sól, pieprz
- 2 przeciśnięte ząbki czosnku
Wykonanie :
Na patelni rozgrzać masło z oliwą, dodać czosnek i posiekaną cebulę i chwilę razem całość smażyć. Następnie dodać cytrynę, krewetki, kalmary, przyprawy i smażyć aż owoce morza będą gotowe. Dodać natkę i wymieszać. Na półmisku rozłożyć rukolę, na niej upieczone wcześniej ziemniaki, posypać parmezanem a na wierzch polać owocami morza z całym sosem z patelni. Od razu podawać.