Składniki :
- 1 pierś z kurczaka
- opakowanie świeżego szpinaku
- 1 dojrzałe mango
- oliwa
- łyżeczka octu balsamicznego
- łyżka miodu
- sól, pieprz, przyprawa do kurczaka pomidorowa, curry, ostra papryka lub chili
- orzeszki do posypania (dowolne ulubione np nerkowce lub pini)
- 1 czerwona cebula
- opakowanie rukoli
- 1 pomarańcza
- 1 dojrzałe awokado
Wykonanie :
Mięso pokroić w cienkie paseczki lub w kostkę, przyprawić i usmażyć na rumiano. Zrobić gładki sos z oliwy, octu, miodu – sos powinien być słodki. Na półmisku rozłożyć szpinak i rukolę, ułożyć usmażonego kurczaka, pokrojone w paski awokado, pomarańcze w cząstki oraz mango. Cebulę posiekać w cienkie piórka i lekko całość posypać razem z posiekanymi orzeszkami. Sałatkę polać słodkim sosem.