Składniki :
- 2 pomidory
- 1 jajko na twardo
- natka pietruszki
- 1 marchew
- zielone oliwki
- udko z kurczaka [gotowane lub pieczone]
- 1 mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- aceto balsamico gęste
- oliwa
- ocet balsamiczny lub sok z cytryny
- łyżeczka musztardy
Wykonanie :
Pomidory, jajko, cebulę pokroić w kostkę, Marchew utrzeć na tarce, natkę drobno posiekać, oliwki pokroić w plasterki a mięso podzielić na małe kawałki lub posiekać.
Do oliwy dodać czosnek [posiekany], przyprawy, musztardę, ocet balsamiczny i gęsty i całość zmiksować na gładką emulsję a następnie wmieszać posiekaną natkę.
Wszystkie warzywa i dodatki ułożyć na talerzu i polać dressingiem.
Podawać z grzankami.