Składniki :

  • 2 pomidory
  • 1 jajko na twardo
  • natka pietruszki
  • 1 marchew
  • zielone oliwki
  • udko z kurczaka [gotowane lub pieczone]
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • aceto balsamico gęste
  • oliwa
  • ocet balsamiczny lub sok z cytryny
  • łyżeczka musztardy

Wykonanie :

Pomidory, jajko, cebulę pokroić w kostkę, Marchew utrzeć na tarce, natkę drobno posiekać, oliwki pokroić w plasterki a mięso podzielić na małe kawałki lub posiekać.
Do oliwy dodać czosnek [posiekany], przyprawy, musztardę, ocet balsamiczny i gęsty i całość zmiksować na gładką emulsję a następnie wmieszać posiekaną natkę.
Wszystkie warzywa i dodatki ułożyć na talerzu i polać dressingiem.
Podawać z grzankami.
123