Składniki :

  • 1 pierś z kurczaka lub odpowiednik wagowy piersi z indyka
  • 4 dojrzałe pomidory
  • 1 cebula
  • zielone oliwki
  • 2 czerwone papryki
  • ser feta
  • 3 ząbki czosnku
  • mix sałat
  • sałata lodowa
  • łyżka masła
  • 2 łyżki oliwy
  • sól,pieprz,pieprz cytrynowy,curry

Wykonanie :

Mięso pokroić w paseczki, przyprawić solą,pieprzem zwykłym i cytrynowym,curry,dodać posiekany czosnek i smażyć na oliwie z masłem 1 minutę a następnie do smażącego się mięsa dodać posiekane pomidory, cebulę i połowę papryki. Całość smażyć aż wszystko zmięknie, doprawić jeszcze do smaku.
Sałaty posiekać i podzielić na porcje, posypać posiekaną drobno papryką, oliwkami i serem feta.
Usmażone mięso z warzywami ułożyć na sałatach i polać sokami ze smażenia w ramach dressingu.