Składniki :
- 1 pierś z kurczaka lub odpowiednik wagowy piersi z indyka
- 4 dojrzałe pomidory
- 1 cebula
- zielone oliwki
- 2 czerwone papryki
- ser feta
- 3 ząbki czosnku
- mix sałat
- sałata lodowa
- łyżka masła
- 2 łyżki oliwy
- sól,pieprz,pieprz cytrynowy,curry
Wykonanie :
Mięso pokroić w paseczki, przyprawić solą,pieprzem zwykłym i cytrynowym,curry,dodać posiekany czosnek i smażyć na oliwie z masłem 1 minutę a następnie do smażącego się mięsa dodać posiekane pomidory, cebulę i połowę papryki. Całość smażyć aż wszystko zmięknie, doprawić jeszcze do smaku.
Sałaty posiekać i podzielić na porcje, posypać posiekaną drobno papryką, oliwkami i serem feta.
Usmażone mięso z warzywami ułożyć na sałatach i polać sokami ze smażenia w ramach dressingu.