Składniki :
- 1 pierś z kurczaka pokrojona na mniejsze kawałki i usmażona z 2 łyżkami pasty tikka [domowej lub gotowej]
- ser feta do podania pokrojony w małe kostki
- 5 pieczarek pokrojonych w plasterki
- pęczek posiekanego szczypiorku
- 1 świeże chili
- 1 łyżka oliwy czosnkowej
- pół szklanki jogurtu naturalnego
- pęczek kolendry
- 2 pomidory pokrojone w kostkę
- 1 utarta na grubych oczkach marchewka
- łyżeczka octu winnego
- 2 łyżki dżemu mango
- grzanki czosnkowe do podania
- świeży szpinak
- sól, pieprz
Wykonanie :
Na dużym półmisku rozłożyć szpinak, na nim pieczarki i pomidora, marchewkę, usmażonego jeszcze gorącego kurczaka, ser feta, posiekaną kolendrę, grzanki czosnkowe, szczypiorek a po wierzchu sałatkę obficie polać wcześniej przygotowanym sosem zrobionym z jogurtu, oliwy, posiekanego chili, soli, pieprzu, dżemu mango, octu winnego i od razu podawać.