Składniki :

  • 1 pierś z kurczaka pokrojona na mniejsze kawałki i usmażona z 2 łyżkami pasty tikka [domowej lub gotowej]
  • ser feta do podania pokrojony w małe kostki
  • 5 pieczarek pokrojonych w plasterki
  • pęczek posiekanego szczypiorku
  • 1 świeże chili
  • 1 łyżka oliwy czosnkowej
  • pół szklanki jogurtu naturalnego
  • pęczek kolendry
  • 2 pomidory pokrojone w kostkę
  • 1 utarta na grubych oczkach marchewka
  • łyżeczka octu winnego
  • 2 łyżki dżemu mango
  • grzanki czosnkowe do podania
  • świeży szpinak
  • sól, pieprz

Wykonanie :

Na dużym półmisku rozłożyć szpinak, na nim pieczarki i pomidora, marchewkę, usmażonego jeszcze gorącego kurczaka, ser feta, posiekaną kolendrę, grzanki czosnkowe, szczypiorek a po wierzchu sałatkę obficie polać wcześniej przygotowanym sosem zrobionym z jogurtu, oliwy, posiekanego chili, soli, pieprzu, dżemu mango, octu winnego i od razu podawać.