Składniki :
- 1 puszka mini kukurydzy
- 1 puszka kiełków fasoli
- 3 szalotki
- 1 pierś z kurczaka
- pół szklanki ugotowanego ryżu
Dressing :
- trawa cytrynowa mocno rozbita
- pęczek kolendry
- 3 posiekane ząbki czosnku
- 1 świeża papryczka chili
- sól, pieprz
- 2 łyżki oleju chili
- sok z limonki
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka sosu ostrygowego
Wykonanie :
Na początku należy przygotować dressing : rozgrzać olej chili, dodać trawę cytrynową, czosnek, posiekane chili, sok z limonki, przyprawy, sosy i posiekaną kolendrę. Dodać pokrojonego w mniejsze kawałki pierś z kurczaka i podsmażać całość aż kurczak będzie gotowy. Całość przełożyć do salaterki, wymieszać z kukurydzą, kiełkami, ryżem, szalotką i dokładnie wymieszać.