Składniki :

  • 1 puszka mini kukurydzy
  • 1 puszka kiełków fasoli
  • 3 szalotki
  • 1 pierś z kurczaka
  • pół szklanki ugotowanego ryżu

Dressing :

  • trawa cytrynowa mocno rozbita
  • pęczek kolendry
  • 3 posiekane ząbki czosnku
  • 1 świeża papryczka chili
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oleju chili
  • sok z limonki
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu ostrygowego

Wykonanie :

Na początku należy przygotować dressing : rozgrzać olej chili, dodać trawę cytrynową, czosnek, posiekane chili, sok z limonki, przyprawy, sosy i posiekaną kolendrę. Dodać pokrojonego w mniejsze kawałki pierś z kurczaka i podsmażać całość aż kurczak będzie gotowy. Całość przełożyć do salaterki, wymieszać z kukurydzą, kiełkami, ryżem, szalotką i dokładnie wymieszać.