Składniki :

  • 1 podwójna pierś z kurczaka [może być też indycza]
  • 30 dag żółtego sera
  • 2 ogórki węże [świeże]
  • 2 dojrzałe pomidory
  • 1 czerwona papryka
  • 1 jajko
  • pęczek natki pietruszki
  • 1/3 pęczka koperku
  • sałata masłowa lub inna dowolna np. lodowa
  • majonez light
  • sól, pieprz, curry, czerwona ostra i słodka papryka

Wykonanie :
Mięso pokroić w cienkie i długie paseczki, przyprawić do smaku wszystkimi przyprawami i usmażyć na oleju, ostudzić.
Ser utrzeć na tarce na dużych oczkach.
Ogórki, pomidory i paprykę pokroić w kosteczkę.
Jajko ugotować na twardo, ostudzić i posiekać.
Sałatę porwać na nieco większe kawałki.
Pietruszkę i koperek drobno posiekać.
Dodać majonez i przyprawy i wymieszać wszystkie warzywa i zioła z warzywami.
Na koniec na wierzchu sałatki ułożyć usmażone kawałki kurczaka i posypać obficie żółtym serem.