Składniki :
- 2 szklanki kaszy kuskus perłowej ugotowanej w rosole drobiowym
- 1 papryka czerwona
- 1 czerwona cebula
- szklanka ugotowanej fasolki szparagowej
- pół pęczka natki pietruszki
- 1 awokado
- sok z połowy cytryny
- tureckie czarne oliwki
- pestki granatu
- 1 mała cukinia
- łyżka masła
Sos :
- 2 łyżki oliwy z chili
- sól, pieprz, sumak, ostra papryka w płatkach
- 1 ząbek czosnku
Wykonanie :
W dużej misce wymieszać ugotowany kuskus, dodać posiekaną drobno cebulę, paprykę, ugotowaną fasolkę, posiekaną natkę, pokrojone w kostkę i skropione cytryną awokado, pozbawione pestek oliwki, pokrojoną drobno i usmażoną na maśle cukinię a następnie całość wymieszać. Wymieszać składniki sosu i polać sałatkę. Dokładnie całość wymieszać a na wierzchu wysypać pestki granatu.
Sałatkę można urozmaicić dodatkami takimi jak usmażone krewetki, łosoś wędzony lub usmażony w przyprawach kurczak.