• 2 szklanki kaszy kuskus perłowej ugotowanej w rosole drobiowym
  • 1 papryka czerwona
  • 1 czerwona cebula
  • szklanka ugotowanej fasolki szparagowej
  • pół pęczka natki pietruszki
  • 1 awokado
  • sok z połowy cytryny
  • tureckie czarne oliwki
  • pestki granatu
  • 1 mała cukinia
  • łyżka masła
  • 2 łyżki oliwy z chili
  • sól, pieprz, sumak, ostra papryka w płatkach
  • 1 ząbek czosnku

W dużej misce wymieszać ugotowany kuskus, dodać posiekaną drobno cebulę, paprykę, ugotowaną fasolkę, posiekaną natkę, pokrojone w kostkę i skropione cytryną awokado, pozbawione pestek oliwki, pokrojoną drobno i usmażoną na maśle cukinię a następnie całość wymieszać. Wymieszać składniki sosu i polać sałatkę. Dokładnie całość wymieszać a na wierzchu wysypać pestki granatu.

Sałatkę można urozmaicić dodatkami takimi jak usmażone krewetki, łosoś wędzony lub usmażony w przyprawach kurczak.