Składniki :
- opakowanie łososia wędzonego
- 1 dojrzałe awokado
- opakowanie mieszanki sałat z rukolą
- 1 pomidor
- zielony ogórek
- czerwona cebula
- oliwa z oliwek
- ocet balsamiczny lub sok z cytryny
- sól, pieprz
- czarne oliwki
- kapary
- koperek
- płaska łyżeczka musztardy
- łyżeczka miodu
Wykonanie :
Łososia podzielić na małe kawałki i odstawić na bok.
Awokado pokroić w kosteczkę i skropić sokiem z cytryny.
Pomidora pokroić w kostkę razem z ogórkiem.
Cebulę posiekać w cieniutkie półplasterki.
Oliwki poprzekrawać na pół.
Koperek bardzo drobno posiekać.
Sałaty opłukać i odwirować z nadmiaru wody.
Wszystkie składniki ze sobą połączyć w misce.
W słoiczku zrobić sos z octu/soku cytrynowego, oliwy, soli, pieprzu, musztardy i miodu.
Dokładnie go wymieszać lub zblenderować na gładki mus i wymieszać z sałatką.