Składniki :

  • opakowanie łososia wędzonego
  • 1 dojrzałe awokado
  • opakowanie mieszanki sałat z rukolą
  • 1 pomidor
  • zielony ogórek
  • czerwona cebula
  • oliwa z oliwek
  • ocet balsamiczny lub sok z cytryny
  • sól, pieprz
  • czarne oliwki
  • kapary
  • koperek
  • płaska łyżeczka musztardy
  • łyżeczka miodu

Wykonanie :

Łososia podzielić na małe kawałki i odstawić na bok.
Awokado pokroić w kosteczkę i skropić sokiem z cytryny.
Pomidora pokroić w kostkę razem z ogórkiem.
Cebulę posiekać w cieniutkie półplasterki.
Oliwki poprzekrawać na pół.
Koperek bardzo drobno posiekać.
Sałaty opłukać i odwirować z nadmiaru wody.
Wszystkie składniki ze sobą połączyć w misce.
W słoiczku zrobić sos z octu/soku cytrynowego, oliwy, soli, pieprzu, musztardy i miodu.
Dokładnie go wymieszać lub zblenderować na gładki mus i wymieszać z sałatką.