Składniki :
- mała kapusta pekińska
- 1 duży ugotowany ziemniak
- 1 duży pomidor
- 150 g wędzonego łososia
- 6 jajek przepiórczych lub 3 jajka kurze ugotowane na twardo
- 50 ml białego wytrawnego wina
- oliwa z oliwek
- koperek
- chili, sól, pieprz
- 1 żółtko
Wykonanie :
Kapustę drobno posiekać.
Łososia pokroić w paski.
Ziemniaka pokroić w średniej wielkości kostkę.
Pomidora sparzyć, obrać ze skóry i też pokroić w kostkę.
Jajka pokroić w plasterki [jeśli są to jajka przepiórcze – poprzekrawać je tylko na pół].
Wino zmiksować blenderem z oliwą, przyprawami, posiekanym koperkiem, posiekanym drobno chili i z żółtkiem.
Wszystkie warzywa wymieszać, na wierzchu ułożyć posiekanego łososia i całość polać zmiksowanym winnym dressingiem.