Składniki :
- opakowanie makaronu tagliatelle
- opakowanie sera gorgonzola
- 2 łyżki kaparów do podania
- opakowanie pomidorków koktajlowych wysmażonych na maśle z oliwą i przyprawionych solą, pieprzem i przyprawą turecką
- opakowanie rukoli do podania
- natka pietruszki
- dressing : 1 przeciśnięty ząbek czosnku, 2 łyżki oliwy, 1 łyżka aceto balsamico, sól, pieprz
Wykonanie :
Na początku należy przygotować dressing i odstawić na bok. Na półmisku rozłożyć rukolę a na niej wcześniej ugotowany i przelany zimną wodą makaron [makaron można lekko rozmieszać z oliwą by się nie posklejał]. Następnie na półmisku rozłożyć usmażone pomidory razem z całym sosem ze smażenia, porwany ser gorgonzola, kapary, natkę pietruszki i całość polać obficie dressingiem. Sałatkę przed podaniem lekko przemieszać.