Składniki :
- opakowanie makaronu ryżowego
- kawałek chudej wieprzowiny
- 2 łyżki sosu ostro-kwaśnego chili(tao-tao bardzo dobry)
- puszka ananasa(3-4 krążki ananasa)
- kubek namoczonych we wrzątku grzybów shitake
- pędy bambusa
- pół pęczka świeżej kolendry
- do smaku : sól,pieprz,sos sojowy jasny,sos teryiaki,sos rybny
Wykonanie :
Mięso pokroić w bardzo cienkie plasterki(najlepiej się kroi lekko podmrożone lub na krajalnicy do chleba)a następnie przyprawić solą,pieprzem i sosem ostro-kwaśnym. Mięso odstawić do lodówki do zamarynowania na kilka godzin lub na całą noc. Następnie usmażyć do miękkości i odstawić do przestygnięcia. Makaron ugotować w osolonej wodzie,odcedzić,przepłukać pod zimną wodą a następnie nieco pokroić by nitki nie były zbyt długie. Dodać pokrojonego w kostki ananasa,namoczone i pokrojone w paski grzyby,pędy bambusa,posiekaną kolendrę a następnie całość przyprawić do smaku solą, pieprzem, sosami i sosem ostro-kwaśnym wedle gustu. Na koniec dodać mięso i całość dokładnie wymieszać.