Składniki :
- 0,4 kg mielonej wołowiny
- sałata lodowa
- pół szklanki tartego parmezanu
- 1 papryka [dowolnego koloru]
- 1 mała cukinia
- 1 mała cebulka
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz, chili, przyprawa turecka, czosnek granulowany
- olej chili
- łyżeczka masła
Wykonanie :
Na początku należy przygotować mięso : przyprawić wszystkimi przyprawami i usmażyć na oleju z masłem na rumiano. Mięso zdjąć z patelni a na pozostałym tłuszczu usmażyć posiekany czosnek, pokrojoną cukinię i cebulkę. Lekko przyprawić solą do smaku. Wymieszać z pokrojoną papryką. Na półmisku rozłożyć posiekaną sałatę, ułożyć usmażone warzywa, paprykę, mięso, posypać parmezanem i od razu podawać.