Składniki :
- opakowanie mieszanki owoców morza
- opakowanie średniej wielkości lub dużych krewetek
- 2 awokado
- opakowanie fasolki szparagowej
- szczypiorek
- sok z cytryny do awokado
- łyżka masła
- 4 ząbki czosnku
- sok z cytryny do owoców morza, sól, pieprz, 2 łyżki oliwy
Wykonanie :
Na maśle z oliwą usmażyć wszystkie owoce morza z dodatkiem cytryny i przypraw z czosnkiem. Owoce morza zdjąć z patelni a na pozostałym tłuszczu usmażyć fasolkę z dodatkiem soli. Awokado pokroić w kostkę, polać obficie sokiem z cytryny i wymieszać. Szczypiorek drobno posiekać i dodać do awokado. Wszystkie przygotowane składniki razem z masłem z oliwą z patelni dokładnie wymieszać w misce i od razu podawać.
Dla urozmaicenia do sałatki można dodać rukolę bądź inne mieszanki sałatkowe.