• opakowanie mieszanki owoców morza
  • opakowanie średniej wielkości lub dużych krewetek
  • 2 awokado
  • opakowanie fasolki szparagowej
  • szczypiorek
  • sok z cytryny do awokado
  • łyżka masła
  • 4 ząbki czosnku
  • sok z cytryny do owoców morza, sól, pieprz, 2 łyżki oliwy

Na maśle z oliwą usmażyć wszystkie owoce morza z dodatkiem cytryny i przypraw z czosnkiem. Owoce morza zdjąć z patelni a na pozostałym tłuszczu usmażyć fasolkę z dodatkiem soli. Awokado pokroić w kostkę, polać obficie sokiem z cytryny i wymieszać. Szczypiorek drobno posiekać i dodać do awokado. Wszystkie przygotowane składniki razem z masłem z oliwą z patelni dokładnie wymieszać w misce i od razu podawać.

Dla urozmaicenia do sałatki można dodać rukolę bądź inne mieszanki sałatkowe.