Składniki :
- 40 dag wątróbki drobiowej
- sałata lodowa
- rukola
- sałata rzymska
- 1 jabłko
- grapefruit
- pomarańcza
- oliwa
- sok z cytryny
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- sól, pieprz cytrynowy
- 3 łyżki octu winnego
Wykonanie :
Wątróbkę pokroić w mniejsze cząstki i ewentualnie oprószyć lekko mąką [ten krok można pominąć] oraz przyprawić solą i pieprzem do smaku. Na rozgrzanej oliwie usmażyć wątróbkę i odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Cytrusy pozbawić białej błonki i pokroić w mniejsze cząstki. Jabłko pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny dla zachowania koloru. Sałaty posiekać na mniejsze kawałki. Sos zrobić z musztardy,octu,przypraw a następnie wymieszać z nim wszystkie składniki a na wierzchu ułożyć wątróbkę. Podawać z bagietką.