Składniki :
- guacamole [zrobić klasyczne z dużą ilością czosnku, soli, pieprzu, kolendry, soku z limonki lub cytryny a następnie rozrzedzić je dodatkowo oliwą, kolejną porcją soku limonkowego/cytrynowego, dosolić i zmiksować na zupełnie gładko by powstał lejący sos]
- tuńczyk w puszce lub surowy kawałek łososia, usmażony, lub krewetki usmażone na maśle z cytryną i czosnkiem
- mix sałat
- sałata lodowa, posiekana w grubsze kawałki
- rukola
- ogórek zielony
- pomidor
- czarne oliwki
Wykonanie :
Sałaty wymieszać ze sobą, dodać pokrojone warzywa i oliwki, tuńczyka/podzielonego na kawałki łososia/krewetki z sosem z patelni [dla chętnych do sałatki nadają się te dodatki razem, nie trzeba wybierać ich oddzielnie, można połączyć wszystko razem] a całość na koniec polać guacamolowym sosem.