Składniki :
- 1 mały ugotowany al^dente kalafior z dodatkiem kurkumy dla koloru a następnie skropiony oliwą i zapieczony na rumiano w piekarniku
- 1 kubek ugotowanego pęczaku
- 1 łyżka masła
- 1 mała marchewka
- 1 mały por
- 1 czerwona cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka oliwy ze słoika po suszonych pomidorach
- sól, pieprz do smaku
- pół pęczka natki pietruszki
- 5 posiekanych suszonych pomidorów
- 1 czerwona papryka
Wykonanie :
Na patelni na maśle z oliwą podsmażyć posiekaną marchewkę, pora, czosnek, paprykę, cebulę i suszone pomidory. Gdy warzywa zmiękną dodać pęczak i natkę i dalej razem smażyć. Całość przyprawić i dodać upieczonego kalafiora. Sprawdzić smak, doprawić w razie potrzeby i podawać na ciepło.