Składniki :

  • 1 mały ugotowany al^dente kalafior z dodatkiem kurkumy dla koloru a następnie skropiony oliwą i zapieczony na rumiano w piekarniku
  • 1 kubek ugotowanego pęczaku
  • 1 łyżka masła
  • 1 mała marchewka
  • 1 mały por
  • 1 czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka oliwy ze słoika po suszonych pomidorach
  • sól, pieprz do smaku
  • pół pęczka natki pietruszki
  • 5 posiekanych suszonych pomidorów
  • 1 czerwona papryka

Wykonanie :

Na patelni na maśle z oliwą podsmażyć posiekaną marchewkę, pora, czosnek, paprykę, cebulę i suszone pomidory. Gdy warzywa zmiękną dodać pęczak i natkę i dalej razem smażyć. Całość przyprawić i dodać upieczonego kalafiora. Sprawdzić smak, doprawić w razie potrzeby i podawać na ciepło.