Składniki :

  • 1 czerwona cebula
  • łyżka majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 3 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • koperek
  • pieczeń wieprzowa
  • ogórki kiszone
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny do doprawienia sosu
  • 2 słodkie jabłka
  • papryka konserwowa
  • sałata lodowa
  • pieprz marynowany

Składniki :

Mięso przyprawić i upiec w rękawie w piekarniku do całkowitej miękkości. Z majonezu, jogurtu, przypraw, przeciśniętego czosnku, posiekanej natki i koperku, soku z cytryny zrobić gładki sos. Na półmisku rozłożyć posiekaną drobno sałatę, ułożyć pokrojoną w cienkie plastry pieczeń, następnie rozłożyć pokrojoną w paski paprykę, jabłka w kostkę, ogórki w plasterki i cebulę w cienkie piórka a całość polać sosem. Na koniec całą sałatkę posypać pieprzem marynowanym.