Składniki :
- 1 czerwona cebula
- łyżka majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 ząbki czosnku
- natka pietruszki
- koperek
- pieczeń wieprzowa
- ogórki kiszone
- sól, pieprz
- sok z cytryny do doprawienia sosu
- 2 słodkie jabłka
- papryka konserwowa
- sałata lodowa
- pieprz marynowany
Składniki :
Mięso przyprawić i upiec w rękawie w piekarniku do całkowitej miękkości. Z majonezu, jogurtu, przypraw, przeciśniętego czosnku, posiekanej natki i koperku, soku z cytryny zrobić gładki sos. Na półmisku rozłożyć posiekaną drobno sałatę, ułożyć pokrojoną w cienkie plastry pieczeń, następnie rozłożyć pokrojoną w paski paprykę, jabłka w kostkę, ogórki w plasterki i cebulę w cienkie piórka a całość polać sosem. Na koniec całą sałatkę posypać pieprzem marynowanym.