Składniki :

  • 8 ziemniaków pokrojonych w ósemki i przyprawionych solą, pieprzem, ulubionymi ziołami i upieczonych z odrobiną tłuszczu na blasze w piekarniku w 200*C grzanie góra-dół na złoto
  • 0,5 kg małych pieczarek pokrojonych na połówki i wysmażonych na maśle z solą i pieprzem lub z jarzynką
  • 1 czerwona papryka pokrojona w paski
  • 10 mini pomidorków do podania
  • opakowanie szpinaku
  • opakowanie rukoli
  • natka pietruszki do podania
  • sos : 3 przeciśnięte ząbki czosnku, sól, pieprz, ostra papryka, 2 łyżki oliwy, łyżeczka octu balsamicznego, szczypta cukru, pół łyżeczki ostrej musztardy – wszystkie składniki ze sobą zmiksować na gładki mus

Wykonanie :

Na półmisku ułożyć pomieszaną zieleninę z papryką i pomidorkami a na wierzchu ułożyć upieczone patatki, na nich pieczarki, natkę i całość zalać sosem. Od razu podawać na ciepło.